Neuvolassa kävin eilen. Kaikki oli kunnossa, paino on noussut "aika paljon" mutta syömisestä ei ainakaan voi olla kiinni. Viimeiset 4 päivää kun olen elänyt pelkästään ruisleivällä, appelsiinimehulla ja riisipuurolla. Noi on kaikki sellaisia, mistä ei närästä (kovin paljoa) ja mitä pystyn syömään -niiden hajuttomuuden takia.

Tosi omituista, mistään muista raskauksista (ainakaan muistaakseni) en ole ollut näin "hajuherkkä" ja vielä loppuraskaudesta, kun tämähän on perinteisesti alkuraskauden vaiva -tai niin ainakin olen kuvitellut... Painon "nousu" kuulemma johtuu varmasti suurimmaksi osaksi siitä, että mahani on tehnyt täysin lakon, ja myös turvotusta alkaa olla sen verran, että kihlasormus siirtyi kaulaan killumaan. Vihkisormus on sen verran suurempi, että se vielä mahtuu olemaan sormessa, mutta vain ajankysymys on, kuinka kauan :)

Mitat oli kaikki eri, mitä lääkäri mittasi :) Sf mitta heitti 4cm (!) eli nyt oli 31cm ja mennään siis keskiviivalla ihan ok. Lääkärin puheet "yläkäyristä" jätän siis omaan arvoonsa, hän kun sai viikko sitten tulokseksi 35cm, eli on tosi paljon mittaajasta kiiinni, ainakin tulosten johdonmukaisuus.

Hb oli 128 ja verenpaine 134/76 eli ei mitään syytä huoleen.

Sain myös tietää, että neuvolan vastaanotto siirtyy kaupunkiin, mikä tietää 15km lisämatkaa neuvolareissuihin. Tosi kiva, kun tammikuussa joutuu joka tapauksessa "ramppaamaan" viikon välein :) Lisäksi rahankulutus kasvaa melkoisesti, kun kerran on kaikki kaupat siinä houkuttimena "matkan varrella". Voin vaan kuvitella, millaiset lankavarastot mulla on tammikuun jälkeen :)

Ensi viikolla aion mennä ostamaan vauvalle "kotiutumisvaatteet" Pakkauksessa oli tosi kivoja vaatteita, mutta ei mitään "ihan vauvalle" ts. kokemuksesta ne on ainakin aluksi aivan liian isoja. Muut vaateostokset jätän suosiolla muille (ts. sisko, äiti, anoppi valjastettava hommiin...) heti kun tiedetään kumpaa merkkiä on tulossa. Vaikka vahva aavistus onkin, en ala sen perusteella vielä sitä lipastoa täyttämään.

Pikku hiljaa laittelen joulua, mutta inspiraation puutos vaivaa edelleen. Viime yönä sentään nukuin 10h yöunet yhdellä vessakäynnillä, eli siinä mielessä on ainakin univelat nukuttu pois -eikä kukkumisesta ainakaan vielä tullut tapaa :D